Praktisch

Indeling uren

Indeling uren

In goed overleg en naar behoefte van de gezinssituatie bepalen we samen de indeling van uren voor kraamzorg. Meestal plannen we aan het begin van de kraamtijd een paar langere dagen. Ik ben dan meer aanwezig om je te helpen met de verzorging, het huishouden en zorg voor rust in huis. Aan het einde van de kraamperiode kom ik vaak nog een paar keer wat korter.

Maar zoals eerder vermeld; in overleg bepalen we wat voor jou prettig is en waar je behoefte aan hebt. Ik ben daarin heel flexibel zodat ik de optimale zorg kan bieden.

Kosten

Kosten

Wettelijk heb je minimaal recht op 24 uur kraamzorg vanuit de basisverzekering. Ik werk volgens het Landelijk Indicatie Protocol Kraamzorg. Dit verplichte protocol bepaalt op hoeveel uren kraamzorg je recht hebt, meestal is dit 49 uur bij borstvoeding en 45 uur bij flesvoeding. Daarnaast betaal je een wettelijk vastgestelde eigen bijdrage van € 4,80 per uur (prijspeil 2023). Als je aanvullend verzekerd bent, is de kans groot dat deze eigen bijdrage gedeeltelijk of geheel vergoed wordt. Bekijk hiervoor de polis van je zorgverzekeraar. Wanneer er een medische indicatie is voor meer zorg zal ik in overleg met de verloskundige de mogelijkheden bekijken voor meer uren en/of dagen.

Op de website van Zorgwijzer kun je hier meer over lezen.

Werkgebied

Werkgebied

Ik werk vanuit Harderwijk – in een straal van 25 km – in de regio Veluwe en een gedeelte van Flevoland. Bijvoorbeeld als je woont in Zeewolde, Dronten, Lelystad, Swifterbant of Biddinghuizen. Maar dus ook in Harderwijk, Ermelo, Putten, Garderen, Voorthuizen, Barneveld, Nijkerk, Uddel, Hierden, Hulshorst, Nunspeet, Doornspijk, ’t Harde en Elburg.

Staat jouw woonplaats hier niet tussen of heb je hierover een vraag, neem dan gerust contact met mij op.

Beschikbaarheid

Beschikbaarheid

Ik streef ernaar zoveel mogelijk rekening te houden met de kraamtijden. Ik vind het namelijk belangrijk dat je vanaf de kennismaking tot de afsluiting een vertrouwd gezicht in huis hebt.

Mocht het door ziekte of overmacht voorkomen dat ik niet aanwezig kan zijn, dan ben je in elk geval verzekerd van professionele vervanging die ik goed zal informeren over de situatie.